Step

han Kraan©
klik hier en voeg deze site bij uw favorieten
home

Curriculum Vitae
Biografie
Producten

K.v.K nr: 040080967
BTW.nr: NL1258.63.524.B01

Stephan Kraan heeft sinds begin 2006 een eenmansbedrijf. Het schrijfbedrijf staat onder eigen naam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de belasting. Stephan Kraan heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan in verschillende werkvelden. Op de pagina's cv en biografie kunt u zijn portfolio lezen. Stephan Kraan is beschikbaar voor allerlei journalistieke werkzaamheden en een breed scala aan commerciële en culturele activiteiten.

Op deze pagina staat wat Stephan Kraan te bieden heeft. Dat zijn in eerste instantie werkzaamheden als journalist, schrijver en redacteur. Hij schrijft degelijk, verrassend en punctueel. Niet alleen op het traditionele papier, maar ook op internet. Stephan Kraan ontwerpt en onderhoudt websites en doet desgewenst de redactie. Daarnaast presenteert hij radioprogramma's, concerten en festivals en kan hij optreden als forumvoorzitter. Als organisator van evenementen en festivals is hij sterk in overzicht, coördinatie, improvisatie en samenwerking. Stephan Kraan weet het beste uit uw medewerkers naar boven te krijgen. Tenslotte kan hij de PR voor zijn rekening nemen. Hierbij moet u denken aan het schrijven van persberichten, het maken van folders en brochures, en het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk.

Overzicht van producten:

  • Schrijven van artikelen, columns, interviews, recensies, boeken.
  • Schrijven van populaire versies van project- en jaarverslagen.
  • (eind)redactie en redigeren van tijdschriften en boeken.
  • Opzetten, ontwerpen en bijhouden van websites.
  • Verzorgen van een on line nieuwsbulletin tijdens een evenement.
  • Verzorgen van vormgeving en fotografie.
  • Opzetten en uitvoeren van een PR campagne.
  • Organiseren, uitvoeren en ondersteunen van evenementen.
  • Voorzitter van bijeenkomsten, forums en congressen.
  • Producent en redactie van radioprogramma's.

Stephan Kraan levert ook diensten in samenwerking met een vormgever en vertalers. Gezamelijk verzorgen zij volledige en hoogwaardige producten in Nederlands, Engels en Duits.

Tarieven: Stephan Kraan zal per opdracht een offerte uitbrengen.

Voor vragen kunt u e-mailen. Stephan Kraan neemt dan zo snel mogelijk contact op.

Journalist/schrijver/redacteur
U kunt Stephan Kraan inhuren als freelance journalist, schrijver of redacteur voor een breed scala aan onderwerpen in allerlei journalistieke genres. Zijn eigen interressegebied ligt op het gebied van de natuur(bescherming), folkmuziek, kunst en cultuur, geschiedenis, erfgoed, de samenleving en de mens achter het verhaal.
Zijn brede interresse, grote energie en leergierigheid maken dat hij zich snel en efficiënt inleest in onderwerpen. Hij weet de weg op internet en in de bibiotheek, en schrijft in korte tijd een goed leesbaar en toegankelijk verhaal. Stephan Kraan bijt zich graag vast in een onderwerp en doorgrondt elk thema tot op het bot. Onzin verkopen of halve waarheden opschrijven, is hem een gruwel. Stephan Kraan past altijd hoor en wederhoor toe.
Naast het schrijven van journalistieke verhalen, kunt u Stephan Kraan ook inzetten voor het redigeren en herschrijven van artikelen, verhalen of een boek. Hij corrigeert niet alleen de spelling, maar geeft ook aanwijzingen voor stijl, structuur of logica van uw geschriften.

Internet
Werken met digitale media is Stephan Kraan niet vreemd. U kunt hem inzetten om teksten voor uw sites te redigeren of te schrijven. Ook kan Stephan Kraan een website voor u ontwerpen, onderhouden en er de redactie over voeren. Een voorbeeld hiervan is de website van het Internationaal Shantyfestival Workum. Dat Stephan Kraan een verdienstelijk amateur-fotograaf is ziet u in het fotoboek van zijn eigen website. Hij kan goed overweg met digitale foto bewerking en illustreert uw website of folders desgewenst zelf van beeldmateriaal.

U kunt Stephan Kraan inhuren om bijvoorbeeld een on line nieuwskrant te maken voor uw evenement. Stephan Kraan maakt dan elk uur een artikel, interview of sfeerbeschrijving inclusief foto's en zet dit op uw wesite. Hiermee krijgt u een dynamische website ter promotie van uw evenement.

forumvoorzitter
Stephan Kraan heeft een jarenlange ervaring als voorzitter of secretaris van verschillende verenigingen op politiek en cultureel gebied. Stephan Kraan heeft geen moeite zichzelf te zijn tegenover een groot of klein publiek. Ontspannen en met humor weet hij zijn technische vaardigheden en inhoudelijke kennis over te brengen, waarbij hij zonder mensen en argumenten uit het oog te verliezen, recht op het doel af gaat.

terug naar boven

Organisator
Misschien is het woord event-manager hier meer op zijn plek. Het organiseren van evenementen met veel verschillende facetten, zit Stephan Kraan in het bloed. De 'Dag van het Hoorspel' in 1996 was zijn grootste klus tot nu toe. Twee jaar lang werkte hij tien tot dertig uur per week -naast zijn eigen baan- aan dit project. Het begon klein maar groeide uit tot een enorm evenement met voorstellingen, tentoonstellingen, en demonstraties. Stephan Kraan overtuigde de omroepen en beroemde hoorspelartiesten om mee te doen, schreef de subsidieaanvragen, het programmaboekje en de draaiboeken. Hij communiceerde alles met tientallen vrijwilligers die hem met alles hielpen. hij kreeg de hele locale en nationale pers in beweging voor het hoorspel. Louis Houet, hoorspelcoördinator van de KRO zei het zo: "Stephan Kraan mobiliseerde de publieke opinie voor het hoorspel zoals nog nooit tevoren gebeurd was". De intensieve samenwerking met de beroepskrachten van het Kunst en Cultuurinstituut Drenthe leverde een jarenlange wederzijdse uitwissing van talent en kennis op.

U kunt Stephan Kraan vragen voor alle stadia in de voorbereiding en tijdens uw evenement. Hij kan u adviseren, de inhoudelijk organisatie ondersteunen of overnemen en de coördinatie verzorgen tijdens uw evenement. U moet hierbij denken aan concerten, festivals, beurzen, jubilea of presentaties.

terug naar boven

Public Relations
Stephan Kraan kan voor u een PR campagnes opzetten, PR materiaal schrijven en ontwerpen en de contacten met de pers verzorgen. Daarbij denkt hij actief met u mee over de mogelijkheden om uw product in de publiciteit te brengen.

De 'Dag van het Hoorspel' in 1996 werd mede zo'n doorslaggevend succes door een langdurige en goed overdachte perscampagne. Telkens weer werden kleine nieuwswaardige activiteiten bedacht om de pers te bedienen. Uiteindelijk hadden alle landelijke en vele regionale kranten een complete pagina in de zaterdagbijlage aan het evenement besteed. Radio 1 was de hele dag live vanuit Assen in de ether. Van 'het ontbijtjournaal' tot 'met het oog op morgen' vele radio en tv programma's besteden er uitgebreid aandacht aan. Stephan Kraan trad als woordvoerder op in enkele tv-programma's bij landelijke omroepen.

In mei 2005 schrijft Stephan Kraan de teksten voor flyers en brochures van de Beurs Klassieke Schepen. Ook is hij betrokken bij de lay-out ervan.
Thedo Fruithof, organisator van de beurs, zegt hierover het volgende:
Opvallend is de frisse manier waarop Stephan Kraan naar een onderwerp kijkt. Na een orientatie en enig overleg, komt hij meteen met duidelijke voorstellen. Hij heeft zowel korte als langere teksten gemaakt. Mijn ervaring is dat Kraan een heldere schrijfstijl heeft, zorg draagt voor een logisch verhaal en hoofd van bijzaken kan onderscheiden. Het resultaat is zo goed en efficient dat er nauwelijks aanpassingen nodig zijn. Een medewerker zei over zijn tekst: "copywriten is toch een echt vak." Kortom: ik heb veel vertrouwen gekregen in de manier van werken en in het resultaat ervan. Wat mij betreft een aanbeveling voor anderen.

Bekijk de tekst van de brochure hier.

Jarenlang was Stephan Kraan betrokken bij het Internationaal Shantyfestival Workum en deed hij hiervoor de PR. Niet alleen onderhield hij de website, schreef alle persberichten en zorgde hij dat de media hun informatie kregen; ook ontwierp hij flyers en spandoeken. Hij werkt met Indesign, Photoshop en Illustrator.

 

Al ruim tien jaar is Stephan Kraan betrokken bij radioprogramma's voor locale omroepen, vooral op het gebied van Kunst en Cultuur. Momenteel is hij eindredacteur en regisseur bij Amsterdam FM, waarbij hij ook regelmatig achter de microfoon plaatsneemt.

terug naar boven


home weblog curriculum vitae artikelen producten links contact